Тиждень суспільно-гумонітарних дисциплін в Ліцеї імені Героїв Крут


Проведення предметного тижня є ефектимним засобом підвищення пізнавального інтересу до вивчення предметів МК, стимулювання творчої активності учнів. Тиждень суспільно-гумонітарних дисциплін - це, по суті, творчий звіт учителя. Висока ефективність Тижня в ліцеї залежить в першу чергу від досвіду та майстерності вчителя, його вміння керувати діяльністю учнів, співпрацювати з колегами.

    Тиждень суспільно-гумонітарних дисциплін має стати дієвою формою організації, навчання, виховання, поглиблення рівня знань учнів, сприяти їх розвитку та поширення світогляду. Водночас зміст заходів, що проводяться, тісно пов'язаний за змістом з основним програмним курсом. Проведення Тижня - це не тільки розваги для ліцеїстів, скільки одна з форм організації навчання, засіб виховання, шлях до порозуміння з учнями. У цей час між вчителем і ліцеїстом виникає тісне спілкування, що дозволяє їм краще пізнати один одного.

      Серед традиційних заходів, що використовуються в позакласній роботі з предметів МК - засідання історичного гуртка, тематичні вечори, випуск газет, брейн-ринги, круглі столи, вікторини, квести, екскурсії, зустрічі з відомими громадськими діячами, митцями, героями сучасної війни з російським агресором.

Основні завдання тижня:

  • Підвищення інтересу ліцеїстів до предметів суспільно-гумонітарного циклу;
  • Розширення й поглиблення знань та умінь учнів з предмета;
  • Реалізація на практиці основних принципів особистістю орієнтованого підходу до навчання;
  • Створення сприятливих умов для виявлення знань та вмінь учнів у нестандартних ігрових ситуаціях. 


Брейн-ринг "Україна серце - Європи"

Команда - переможців "Січові Стрільці"

Творча зустріч з акторами театру ім. Заньковецької



"Круглий стіл" - презентація проектів ліцеїстів на тему: "Український воїн крізь віки"


Конкурс плакатів "Український воїн крізь віки"




Коментарі

Популярні публікації